Tanpa Tajuk

by - 4:49 PM

Waktu : 6.30pm, 27 Safar 1429H, 03 Marc 08

Segala puji hanya bagi ALLAH, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w. serta ahli keluarga baginda dan para sahabat.

Sebenarnya entry kali ini hanya santai sahaja buat memenuhi permintaan adik Biskutz yang telah menge'tag' saya. Mulanya, terfikir juga apakah gerangannya 'tag' yang selalu saya lihat di ruang-ruang begini. Jadi ini rupanya. Walaubagaimanapun saya tidak pasti tujuan nya. Namun harapnya ada sedikit manfaatnya di sini. Entry kali ini sebagai ruang santai buat saya dan pelawat blog ini, harapnya dan juga sebagai perasmian entry buat bulan March ini =D. Mungkin boleh menjadi sesi taaruf antara saya dan umum. Setiap kelemahan itu hadir dari dalam diri saya sendiri dan segala kebaikan itu datangnya dari ALLAH swt dan dengan izinNYA jua.


1) Name of a person who made you laugh last night
Last night takde sebab gi konsert nasyid yang menginsafkan. Tapi la ni dok gelak dengan si Fatihah yang dok menyoal perbuatan menjawab tag ni.."What’s this? Why you need to play this? I don’t understand” Ha…jawab la kome sape yang buat ‘permainan tag’ nih.. eheh

2) What were you doing at 0800?
Everyday ke? kalau semalam dekat ukm dengan akhowat..hari lain ikut keperluan dan aktiviti


3) What where you doing 30 minutes ago?

Tea break with fatihah

4) What happened to you in 2006
belajar-praktikal-belajar


5) What was the last thing you said out loud?
Yes, Fatihah!! I want Benjo!! (Pesan makan malam ni)


6) How many beverages did you have today?
Syukur alhamdulillah seadanya…


7) What colour is your hairbrush?
Orange, but I hope it’s green


8) What was the last thing you paid for?
Fotokopi buku Faith in Islamic built environment dan Traditional Islamic Landscape Principles by Hisham Mortada


9) Where were you last night?
Konsert Amal Seni Islam, UKM Bangi dengan akhowat, sumbangan untuk saudara di kemboja…Moga ada keberkatan oleh ALLAH swt


10) What colour is your front door?
Cream (mahallah)…coklat kat umah


11) Where dou you keep your change?
Beg duit


12) What's the weather like today?
SubhanALLAH cerah, tak terik, tak hujan…tenang dan indah..syukur alhamdulillah

'Then which Of your Lord's favors will you deny...???' Ar Rahman


13) What's the best ice-cream flavour?
Vanila coklat


14) What excites you?
When see people smile…with my sahabiah


15) Do you want to cut your hair?
nil (not suitable to answer this question)


16) Are you over the age of 25?
InsyaALLAH next 2 years will be over than 25…sekarang alhamdulillah diberi kesempatan 24 tahun oleh ALLAH swt untuk bernafas dan meikmati hidup

Ibnu Mas'ud berkata:

'perkara yang paling sedih apabila tibanya tahun baru adalah, umurku bertambah, tetapi amalanku tidak bertambah'

setiap hari bermakna langkah kita ke destinasi terakhir semakin hampir, semoga pertambahan usia ini, mendewasakan diri, mematangkan fikiran dan tindakan..moga keimanan dan ketaqwaan kita jua meningkat seiring pertambahan usia..hmm..insyaALLAH..ameen



17) Do you talk a lot?
What do you think? Just guess ^_~ Do ask people around me

'Lebih baik kamu diam tidak berkata-kata atau hanya berdusta dan berbuat dosa dengan kata-kata mu..'

wallahua'lam


18) Do you watch the O.C?
Pernah lihat iklan…cinta sosial…nauzubillah..moga iman kita sentiasa di pelihara


19) Do you know anyone named Steven?
Cat steven a.k.a yusuf islam


20) Do you make up your own words?
Perhaps….indeed


21) Are you a jealous person?
Perhaps…cemburu biar pada tempatnya…berpada-pada dan bawa kebaikan


22) Name a friend whose name starts with the letter 'A'
Aaa….assila murtijan..my best friend ever


23) Name a friend whose name starts with the letter 'K'
Khalil a.k.a alil sepupu yang sekarang di maktab qiraat Egypt..camne ‘ter’ pk die ntah, oo lupe sebab baru semalam pegi rumah die kat cheras jumpe acu dan paksu (makayah alil daa)…


24) Who's the first person on your received call list?
Sufy Rabea Adawiya...my housemate


25) What does the last text message you received say?
'Salam. Kalau awak free, jom ym. Nnt Buzz je ok?' (iena bagi neh….ade hal skit)


26) Do you chew on your straw?
Lupe…tak pernah (what kind of question is this?!)


27) Do have curly hair?
nill. This question is not suitable to ask to woman. Rambut tu aurah, jadi sbrg maklumat tidak boleh di beritahu


28) Where's the next place you're going to?
Celpad…insyaALLAH my 1st lughah class


29) Who's the rudest person in your life?
I dont like to call person rude...nakal je tuh...


30) What was the last thing you ate?
Pisang kongsi dengan kak hafsa…kak hafsah suap (budget manje =D)…huhu…alhamdulillah, rezeki tetamu bawak penuh keberkatan, insyaALLAH


31) Will you get married in the future?
InsyaALLAH…


32) What's the best movie you've seen in the past two weeks?
if only...takde la best tapi memang tu je cite yang keme nengok...almaklum la dok asrama


33) Is there anyone you like right now?
aduh..kelepek


34) When was the last time you did the dishes?
Hmm ^_~


35) Are you currently depressed?
Moga ALLAH swt pelihara kita semua dari tekanan dan kedukaan..la taqlaki wala tahzani, inna ALLAHa maaki, wakafa billahi wakiila


36) Did you cry today?
Aiseh..adik dura punye pasal (^_~) aduh, kelepek lagi


37) Why did you put this answer and post this?
Aiseh, boleh pulak tanya begitu dah die yang suruh... adik-adik zaman sekarang nakal-nakal neh


38) Tag 5 people who would do this survey.
Tak kose nak menge'tag' orang.. eheh ^_~

You May Also Like

1 komen

  1. Salam kak nahwanNUR..
    Mekaseh sudi jawab tag ni..
    Bernas sungguh jawapan yang diberikan... huhuhu, hope tak marah yer bile kena tag ni.. (^__^)

    ReplyDelete

Komen. Terima kasih.